BREAKING NEWS : YELLOW & Kings of Leon

14589919_1223090781101029_8085494504663332274_o
Kings of Leon albumcover geïnspireerd op EP-cover van Zeeuwse band YELLOW

De Zeeuwse band YELLOW heeft het even geheim moeten houden, maar vandaag mag het eindelijk naar buiten: de Amerikaanse band Kings of Leon heeft hun meest recente albumcover gebaseerd op “The YELLOW EP” uit 2014.

“We dachten dat dit een grap was”, aldus zangeres Joyce Gyselinck. “Eind 2015, zo rond de tijd dat we zelf weer de studio ingingen, kregen we een e-mail van de manager van de Kings of Leon, Ken Levitan. Hij had, samen met een designer onze EP-hoes gevonden op internet. Ze waren zo enthousiast dat ze hetzelfde idee wilden gebruiken voor het nieuwe Kings of Leon album. Toen we hem ons telefoonnummer mailden en we vervolgens een paar dagen later midden in de nacht zanger Caleb Followill aan de lijn hadden wisten we dat het menens was.”

In tegenstelling tot YELLOW hebben Kings of Leon gekozen voor een witte vloeistof, met daarin de geboetseerde hoofdjes van de bandleden. Vanwege budgettaire redenen heeft YELLOW destijds gekozen voor het ‘echte’ werk: zij kochten een aantal pakken gele vla en hebben hun hoofden daarin gefotografeerd.

“Eigenlijk ook wel logisch dat ze voor die witte vloeistof hebben gekozen”, grapt bassist Dennis Notebaart, “in Amerika is gele vla helemaal niet zo bekend”.

De gelijkenis tussen de twee albums is, ondanks de kleine verschillen, treffend.

Omdat alle communicatie zo open en eerlijk is gegaan zal YELLOW Kings of Leon niet aanklagen wegens plagiaat.

“In tegendeel”, zegt zangeres Joyces, “we zijn apetrots!”

Aanstaande zaterdag (15 oktober) is YELLOW zelf te zien vanaf 20.00 uur tijdens een avondvullende presentatie van hun nieuwe single in De Piek in Vlissingen.