BIOGRAFIE

YELLOW

Puur en zonder fratsen.

In een wereld waar buiten de lijnen krassen al lang geaccepteerd is, kleurt YELLOW juist alles mooi in. Druisend tegen de golven in blijft deze Zeeuwse band dichtbij zichzelf….

De band maakt frisse popsongs, herkenbaar maar toch verrassend. Onverwachte wendingen en verhalende songteksten.

Aan ervaring geen gebrek: de bandleden hebben de afgelopen jaren al in verschillende formaties (soms met elkaar) gespeeld en in de zomer van 2010 is YELLOW ontstaan. De vier compleet verschillende persoonlijkheden en achtergronden van de bandleden zorgen voor een muzikale mix van popliedjes met onder andere invloeden van Coldplay, John Mayer, BLØF & Ilse DeLange.

Een strakke basis en typerende toetsen zorgen voor een energieke sound. Joyce heeft een heldere karakteristieke zangstem die wordt ondersteund door de zang van toetsenist Rob.

YELLOW komt het beste tot zijn recht tijdens live optredens. Het plezier spat ervan af en werkt aanstekelijk bij het publiek.

Ambitieus als ze zijn, debuteerde de band tijdens de Zeeuwse Belofte en zette meteen hoog in.

“De band verraste zowel jury als publiek met sprankelende en goed in het gehoor liggende songs met een aardige dosis hitpotentie.” (Provinciale Zeeuwse Courant)

“Vanuit het niets leek de band er te zijn” (VPRO,3voor12)

Creativiteit, originaliteit en plezier komen niet alleen tot uiting in de muziek maar zie je terug in alle facetten van YELLOW. Van ontwerp van de hoezen van EP’s en singles, het logo en hun shows.  Overal giet de band er een eigen geel sausje overheen.

Op 24 mei 2014 lanceerde band zijn eerste EP met een spetterende release bij de Piek te Vlissingen. Meer dan 100 mensen waren aanwezig bij deze mijlpaal. Ook de pers was lovend over het optreden en de EP.

Eind 2015 dook de band opnieuw de studio in om nieuwe nummers op te nemen . Dit deden ze in de Bullet Sound Studios onder begeleiding van niemand anders dan Han Nuijten.

In 2016 brachten ze ‘OVER’ uit en in 2017 volgden ‘Alright’ en ‘New Beginning’. Dat laatste nummer werd ondersteund door niemand minder dan Rik Mol. De trompettist, bekend van het Metropole Orkest.

Na een aantal jaren het wat rustiger aan te hebben gedaan, keert de band in 2023 terug op het podium voor een langverwachte show ‘Stil Alright’. Tijdens deze show nemen ze het publiek mee in 13 jaar YELLOW en presenteren ze nieuw werk. De show is eenmalig te zien op 17 september in ’t Beest te Goes.

“YELLOW verleent twee kunsten en we zijn eigenlijk benieuwd naar hoe een volledig album eruit zal zien” (VPRO, 3voor12)

Het lijkt in de hedendaagse popmuziek een gewaagde keuze om geen gitaren te gebruiken, maar Yellow laat zien dat een gebrek aan gitaren geen belemmering is om frisse popsongs ten gehore te brengen.”  (Musicspotter)

https://www.youtube.com/watch?v=-W5U_bTr000